Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد گلریز (زاده ۱۳۲۵ در تهران) از خوانندگان موسیقی سنتی و پاپ ایرانی است. او یکی از خوانندگان برتر دوران موسوم به دفاع مقدس است و صدایش به عنوان میراث شفاهی ایران در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده‌است.

به گزارش ایران آنلاین، محمد گلریز (زاده ۱۳۲۵ در تهران) از خوانندگان موسیقی سنتی و پاپ ایرانی است. او یکی از خوانندگان برتر دوران موسوم به دفاع مقدس است و صدایش به عنوان میراث شفاهی ایران در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه متن گفت و گوی ایران آنلاین با گلریز را می توانید بخوانید.

از کودکی هایتان بگویید کی متوجه شدید به خوانندگی علاقه دارید ؟

در یک خانواده مذهبی به دنیا آمدم ، پدرم از تعزیه های خوان های قدیمی بود و با برادرش تعزیه می خواندند صدای بسیار رسایی داشت با محفوظات شعری خیلی خوب ، صدای خوب در خانواده ما ارثی بود و از این ارث استفاده کردیم ، اعضای خانواده ما همه دوره دیده اند پدرم از کسانی بود که از روی حساب و کتاب می خواند ردیف های آوازی و موسیقی را در اشعارش به کار می برد و برادرانم هم در زمینه موسیقی فعالیت داشتند.

اولین کارتان در زمینه موسیقی و خوانندگی چه بود ؟

تنها و بدون معرف سال 53 به رادیورفتم  ،آدرس رادیو را بلد نبودم فقط شنیده بودم  در میدان ارک است  ، در آنجا فریدون توفیقی از خواننده های قابل رادیو  من را شناختند و به اهنگسازی به نام آقای صمدی معرفی کردند .
اولین کارم را برای دریا خواندم  واین آهنگ در رادیو دریا در شمال پخش وچندین بار بازپخش شد، بعد از آن در کلاس های خانه موسیقی که مدیر وقتش آقای ابتهاج بودند شرکت کردم و در کلاس استاد ادیب خوانساری از بزرگان موسیقی ایران شاگرد اول بودم ،  در کنار آن با گروه شیدا گروهی که آقای لطفی تشکیل داده بودند همکاری می کردم، در این گروه بیژن کامکار تنبک می زد پشنگ کامکار سنتور و محمدرضا لطفی تار من با این گروه اهنگ های قدیمی بازسازی شده را می خواندم .تا انقلاب 15 اهنگ با گروه  شیدا خواندم که با تک نوازی های آقای لطفی همراه بود آهنگ هایم در برنامه گل ها جمعه از رادیوپخش می شد این آهنگ ها الان با عنوان گلچین هفته در اینترنت قابل دسترسی است ، در آن موقع موسیقی پاپ هم زیاد بود ولی شعرهایش از الان خیلی بهتر بود.

ارتباطتان با آقای لطفی چطور بود ؟

در دوران آموزشی سربازی با آقای لطفی هم دوره بودم در آنجا با تار نوازی آقای لطفی برای فرماندهان می خواندیم بعد از اتمام دوران سربازی در گروه شیدا با هم همکارشدیم.

سرودهای معروفی که برای انقلاب و ارتحال امام خواندید توضیح می دهید ؟

بعد از انقلاب تحولات مهمی در همه زمینه های فرهنگی به وجود آمد که شامل موسیقی هم می شد ، هنوز انقلاب تثبیت نشده بود که من برای خواندن اعلام آمادگی کردم قبل از آن هم فعالیت هایی برای مبارزه با رژیم طاغوت داشتم ، ما در خیابان ایران زندگی می کردیم مرکز جوشش و خروش انقلاب نزدیک میدان شهدا مردم از خیابان پیروزی ،میدان خراسان شوش و میدان امام خمینی برای تظاهرات در آنجا جمع می شدند.

بیشتر فعالیت های انقلابی که داشتم در حوزه فرهنگی بود به این صورت که در تظاهرات گوش مان به شعارهای مردم بود ، چون واقعا نمی دانستیم چه سرودی را برای انقلاب بخوانیم ،شعر مشخص بود ولی ساخت ملودی و آهنگ برای شعرها سخت بود ما از شعارهایی که مردم می دادند ملودی و اهنگ داشت برای سرودها استفاده می کردیم.

برای ساخت سرودهای انقلابی یک تیم بودیم شعرها ازمرحوم حمید سبزواری بود کار آهنگسازی و تنظیم را استاد راغب و استاد شاهنگیان انجام می دادند ، مثلا سرود الله اکبر خمینی رهبر را از شعارهای مردم برداشتیم که شعر را استاد سبزواری دستکاری کردند و استاد راغب کار آهنگسازی اش را انجام داد.

آن زمان سرودهای انقلابی را با تمام وجود می خواندم الان با شهامت می گویم که کسی برای خواندن سرودها من را مجبور نکرد چون اگر کسی کاری را زوری انجام دهد اثر گذاری اش کمتر می شود ، من تفکری دارم که با آن زنده ام و راهی را که انتخاب کردم تا آخرش هستم.

برای سرودی که برای شهید مطهری خواندید دیداری با امام راحل داشتید از این اتفاق برایمان می گویید ؟

سرود شهید مطهری را سال 59 خواندم زمانی که حرف و حدیث درباره موسیقی زیاد بود و حتی داشتن کاست در ماشین جرم بود.
موسیقی سرود شهید مطهری خیلی فاخر بود بدون شعر هم ریتم سرود انقلابی را داشت ، در آن شرایط با استاد سبزواری ، راغب ، مجتبی میرزاده و شهید مجید حداد عادل که شاگرد شهید مطهری بود و خودش برای شهید مطهری خوانده بود خدمت امام راحل رفتیم.
منزل امام در خیابان دربند بود ، حاج احمد آقا در طبقه پایین خانه امام راحل از ما استقبال کردند قبل از دیدار صحبت هایی درباره موسیقی کردند و تاکید داشتند این حرف ها از گفته های امام است ماحصل صحبت شان این بود که در کشور سلایق مختلفی داریم سرودهایی که می سازید باید طوری باشد که سلایق همه مردم در آن جمع شده باشد گفتند سرودهایی که ساختید خیلی خوب است و جنبه موسیقیایی و انقلابی دارد
بعد از این صحبت ها خدمت امام رفتیم ، این اولین بار بود امام را از نزدیک می دیدم واقعا امام صلابت عجیبی داشتند ما هم مات و مبهوت نگاه می کردیم خیلی است که یک گروه موسیقی به حضور حضرت امام رسیدند چه زمانی سال 59 که از هرکسی که ساز می گرفتند حبسش می کردند یعنی عملا پذیرفتند موسیقی فاخر اشکالی ندارد ، حاج احمد آقا ما را تک تک معرفی کردند که این گروه موسیقی این آهنگ ها را ساختند و یکی یکی آهنگ ها را گفتند از جمله آهنگ شهید مطهری و دیدار ما با امام واقعا یک تو دهنی به کسانی بود که حرف های بی ربط می زدند یک سری صحبت رد و بدل شد و بعد یکی یکی رفتیم و دست امام را بوسیدیم من آخرین نفر بودم که دست امام را بوسیدم و صحنه جالب دیگر این بود امام دست شان را بالا بردن و برای ما دعا کردند که این جمله در ذهنم است که گفتند خدا در پناه اسلام حفظ تان کند آهنگ هایی که بعد از این دیدار ساخته شد یا کارهای ماندگار دفاع مقدس همه از نفس گرم امام بود آهنگ های ماندگاری که وقتی گوش می کنیم مو بر تن آدم سیخ می شود .
الان درباره سرودهای انقلابی کنسرت نداریم و همه کنسرت ها فقط پاپ است موسیقی انقلابی نه تبلیغ دارد و نه کنسرت و برایش جشنواره هم نداریم خب وقتی درباره مسایل انقلابی تولید نباشد جوان ها سراغ موسیقی های مبتذل می روند .

در ماشین چه  آهنگ هایی گوش می کنید و طرفدار کدام سبک از موسیقی هستید ؟

در ماشین موسیقی گوش نمی دهم 40 سال در استودیو ها گوشی در گوشم گذاشتنم خیلی کم موسیقی گوش می دهم و اگر گاهی موسیقی گوش کنم سعی می کنم موسیقی خوب داشته باشد .

برای کسانی که وارد کار موسیقی شوند چه توصیه ای دارید و فکر می کنید آینده خوبی در انتظارشان است ؟

من به کسی توصیه نمی کنم که وارد کار موسیقی شود به قول علامه جعفری موسیقی یعنی روی خط مرزی حرکت کردن خیلی موسیقی حساس است راه موسیقی خیلی پر فراز و نشیب است کسی که می خواهد وارد کار موسیقی شود باید در وهله اول آموزش ببیند هم آموزش موسیقیایی هم آموزش اخلاقی من که توصیه می کنم تا می توانند بروند دنبال هنرهای دیگر کار در عرصه موسیقی خیلی سخت است وقتی یک نفر در عرصه موسیقی معروف می شود خیلی دام ها برایش پهن می شود باید خیلی قوی بود تا از این دام های انحرافی عبور کرد .

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سرودهای انقلابی شهید مطهری آقای لطفی آهنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۷۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد یک امام جمعه از واگذاری استقلال تهران | این بی عدالتی و جفا به مردم است

به گزارش همشهری آنلاین، حجت الاسلام محمود محمودی در خطبه‌های نماز جمعه کنگان با انتقاد از واگذاری سهام استقلال تهران به هلدینگ خلیج فارس اظهار کرد: ضمن احترام به همه تیم‌های ورزشی کشور و هواداران آنها، از هلدینگ خلیج فارس انتظار داریم همانگونه که آلایندگی پتروشیمی‌های این هلدینگ برای مردم جنوب استان بوشهر است، حمایت‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی آن نیز باید برای مردم محروم این خطه باشد.

وی بیان کرد: چرا باید تیم‌های ورزشی ما از حداقل‌ها محروم باشند اما صدها میلیارد به تیم‌های پایتخت نشین تعلق بگیرد.

خطیب جمعه کنگان بیان کرد: در مسائل فرهنگی و اجتماعی و زیرساختی این خطه ده‌ها مشکل وجود دارد که هر وقت از صنعت درخواست داشتیم هزار بهانه برای نشدن دارند اما برای یک تیم اینگونه هزینه می‌کنند.

محمودی گفت: از نمایندگان عالی دولت و مجلس شورای اسلامی درخواست دارم این دغدغه مردم را با جدیت دنبال کنند.

وی افزود: سهم مردم کنگان از هلدینگ خلیج فارس باید گرفته شود.

خطیب جمعه کنگان با تبریک روز معلم و تجلیل از مقام شامخ شهید معلم و فیلسوف بزرگ شهید آیت الله دکتر مطهری اظهار نمود: شهید مطهری فقیه و فیلسوف و معلم بزرگی بود که از هر فرصتی برای روشنگری و هدایتگری استفاده می‌کرد.

محمودی با عنوان اینکه معلم فقط اختصاص به آموزش و پرورش ندارد گفت: هر کسی نقش هدایتگری و تعلیم و تربیت دارد شایسته قدرشناسی است.

وی با عنوان اینکه معلمی شغل انبیاست افزود: هدایت، تعلیم، ارشاد و احیای نفوس میراث انبیایی است که معلم نیز چنین نقشی دارد.

امام جمعه کنگان با گرامیداشت ۹ اردیبهشت ماه روز شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: شوراها مظهر مشارکت مردم در حاکمیت و نقشی کلیدی در مدیریت شهری دارند و احترام به آنان احترام به مردم است زیرا شوراها وکلای مردم اند.

لزوم حمایت از کارگران

محمودی با اشاره به اهتمام نظام دینی به مسئله شوراها در تشکیلات مختلف، با قدردانی از تلاش‌های شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای شهرستان کنگان افزود: بارها شاهد بودیم وکلای مردم برای پیگیری مشکلات مردم به مرکز کشور سفر کرده و در کشور و استان مطالبات مردمی را پیگیری کردند.

وی با تاکید بر پیگیری امور و مطالبه گری گفت: نقد و مطالبه گری از شوراها خوب است اما تقدیر و قدرشناسی از کارها و خدمات نیز شایسته است.

امام جمعه کنگان با اشاره به سالروز دستور رهبری مبنی بر مبارزه با فساد گفت: دستگاه‌های مسئول در قوای مختلف با رصد و نظارت جدی برای عینیت بخشیدن به فرمان مطاع معظم له بیش از پیش جدیدت داشته باشند.

خطیب جمعه کنگان با گرامیداشت روز ملی خلیج فارس و لزوم اقدام فرهنگی و گفتمان ساز برای جلوگیری از تحریف در این زمینه و با عنوان اینکه ملت بزرگ ایران اجازه نمی‌دهند کسی عزت شأن را خدشه دار کند گفت: هر کشوری بخواهد کوچک‌ترین دست درازی کند، حافظان خلیج همیشه فارس دست او را قطع خواهند کرد.

محمودی با تبریک روز جهانی کار و کارگر و عنوان اینکه کارگران ایرانی محور اصلی تحقق شعار سال و افسران جبهه اقتصادی و سازندگی و حرکت دهنده چرخ تولید کشورند، با استناد به روایات و نیز کلام بزرگان از جمله مقام معظم رهبری، بیان کرد: همه مردم و مسئولان باید نسبت به حقوق کارگران اهتمام جدی و عملی داشته باشند.

وی با تاکید بر ضرورت امنیت شغلی کارگران، رعایت عدالت در دریافت حقوق و نیز ضرورت مسلح شدن کارگران به دانش روز و متناسب با نیاز کشور، به صنعتی بودن شهرستان کنگان اشاره و گفت: متولیان صنعت در امر بکارگیری نیروهای بومی در رده‌های مختلف اهتمام جدی ورزند.

کد خبر 847252 منبع: مهر برچسب‌ها خلیج فارس خبر ویژه فوتبال ورزش باشگاه استقلال

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟
  • انتقاد یک امام جمعه از واگذاری استقلال تهران | این بی عدالتی و جفا به مردم است
  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»
  • انتقاد امام جمعه تبریز از عوارضی آزادراه سهند - تبریز
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • انتقاد امام جمعه تبریز از عوارضی آزادراه سهند-تبریز
  • انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان
  • اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد
  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام